Finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Men glöm inte din lokala bokhandel!

Ljuset från Jodhpur


Efter en sorglustig begravningsakt, där Göran Borg ofrivilligt stjäl uppmärksamheten från sin avlidne barndomskamrat Richard, kan han inte undvika frågan som plågat honom: Har han själv gjort allt han borde göra i sitt liv eller finns det saker kvar att uträtta?


Göran Borg har inte varit i Indien på nästan tio år. Och han har inga planer på att återvända heller. Det stilla livet i Malmö med vännerna i herrklubben, MFF:s hemmamatcher, påtandet i kolonilotten och förberedelserna inför ankomsten av första barnbarnet känns som utmaningar nog för en man i mogen ålder.


När vännen Yogi hör av sig låter han sig ändå övertalas att resa till Indien en sista gång. Yogi ska hämta ett brev som hans far har lämnat efter sig hos en advokat och som får öppnas först nu, tjugo år efter pappans död. För att bringa tur vill han ha sällskap av Göran.


Brevet leder dem till Rajasthan där Göran och Yogi hamnar i en kamp mot både tiden och mörka krafter för att hitta en hemlig klenod från Maharadjornas era. För Göran Borg handlar det inte bara om att leta efter en värdefull skatt i ökenlandskapet. I jakten på sitt sanna jag upptäcker han också att det finns gammal kärlek kvar i Indien som inte rostat. Och en gatuhund, som älskar Chicken Tikka Masala och som kommer att vända upp och ner på hans liv.


Med Ljuset från Jodhpur återvänder Mikael Bergstrand till sitt populära radarpar Göran och Yogi. Det är en berättelse om att det aldrig är för sent att hitta rätt, skriven med den humor, värme och kärlek till det myllrande Indien som gjort de tidigare titlarna Delhis vackraste händer, Dimma över Darjeeling och Gurun i Pomonadalen så älskade bland läsare både i Sverige och utomlands.