Finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Men glöm inte din lokala bokhandel!

Konsulten som inte ville bada


En bok om svek och kärlek, att sluta till sitt hjärta


Kenneth V Anderssons liv leker. Som framgångsrik konsult har han gjort sig en förmögenhet på att rationalisera bort anställda på olika företag. Hemma i lyxlägenheten njuter han av svindyra hämtmiddagar, fina viner och filmkvällar framför den exklusiva storbildsteven tillsammans med sin tio år yngre sambo. Kenneth är en mästare på att välja bort saker. Av bekvämlighetsskäl har han valt bort att gifta sig, skaffa barn och umgås med andra människor.


Men så en fredagskväll väljs han plötsligt bort själv. När flickvännen gör slut med honom rasar hela hans tillvaro samman. Plötsligt inser han hur brutalt ensam han är. Efter ett par misslyckade dejtingförsök åker han ut till sommarhuset i Baskemölla på Österlen för att slicka sina sår och pliktskyldigt besöka sin far på ett äldreboende i närliggande Simrishamn.


När den vresige och något senildemente fadern avslöjar att en familjehemlighet är orsak till mammans försvinnande för snart fyrtio år sedan påbörjar Kenneth en sällsam resa, där hans väg korsas av den mystiska Elisabet och hennes udda familj. I sin jakt på vad som verkligen hände hans mamma blottas hans förflutna bit för bit, och när sanningen avslöjas tvingas Kenneth konfrontera både sin barndom och sina känslor för Elisabet och sin pappa.


Konsulten som inte ville bada är en roman om att hitta sig själv, berättad med den humor och värme som blivit Mikael Bergstrands signum.”Stor humor och mycket, mycket värme.”

Jenny Alversjö, Tv4


”Rar och hoppingivande historia.”

Torun Görtz, Ystads allehanda


”En charmerande, rolig och ömsint historia.”

BTJ


”Hans bästa bok. Humor, allvar och värme i en härlig blandning.”

Dillbergs anrika bokhandel i Kalmar


”Jag är imponerad av hur välskriven boken är och av dess roliga och underfundiga språk. Jag skrattade högt flera gånger.”

@bland_bocker_och_tekoppar


”Mycket bra bok som fick mig både att bli glad och tårögd. Fenomenala, målande beskrivningar av händelser, och dialoger som får mig att fnissa.”

@bok.malen


”Berättelsen om Kenneth bjuder på allt! Trovärdiga karaktärer, härliga Österlenmiljöer och rappa repliker blir till en riktig bladvändare.”

@colourfullandcreativedesign


”Mikael Bergstrand har ett alldeles speciellt sätt att fånga mig som läsare. Genom sårbarheten och känslorna hos sina karaktärer letar han sig in i mitt hjärta och jag kan omöjligt lägga boken ifrån mig!”

@kaisajo


”Skriven med värme och humor och jag både skrattar och fäller en och annan tår.”

@miasbok