Finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Men glöm inte din lokala bokhandel!

Dimma över Darjeeling


I den fristående uppföljaren till den framgångsrika Delhis vackraste händer får vi återigen möta den bittre medelålders mannen Göran Borg.

Han är tillbaka på svensk mark, och på god väg att falla ner i sina gamla hjulspår igen efter den omvälvande resan till Indien och förälskelsen i skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti. Men så ska hans bäste vän Yogi gifta sig, äntligen, med sin stora kärlek Lakshmi, och Göran beger sig åter till Indien för att hjälpa honom med förberedelserna inför den stora bröllopsfesten.

Göran följer med Yogi till Darjeeling för att inspektera den teplantage som Yogi köpt för sin svärfars pengar, och som ska bidra till finansieringen av det hela. Men den liknar inte på något sätt de vackra bilderna i säljarens prospekt, utan är i stort förfall. Så nu börjar istället jakten på lurendrejaren och kampen att återfå både pengarna och heder och ära för Yogi. De båda kumpanerna ger sig ut på en strapatsrik resa genom Indien som kommer att ställa dem på svåra prov och utmana deras vänskap.

Dimma över Darjeeling är en roman om fördomar och egoism, om att ta sig upp ur sina nedgröpta hjärnspår och hitta ny mark, om mod, lojalitet och vänskap. Och om den svåra konsten att leva här och nu. Den är skriven med samma mänskliga värme som föregångaren och bjuder på lika många goda skratt längs vägen."Det är en sådan underbar stämning i den här boken, det är ett flytande språk, man känner hur man bara liksom drivs med, det är levande, en målande beskrivning av både personer och landet. Och så den här humorn!"

Yvonne Eriksen, Sveriges Radio


"Det är underhållande och roligt, självrannsakande och klarsynt där fördomar avslöjas och vädras. Dessutom känner jag dofterna och ljuden av Indien genom texten. Läs!"

Ingar Haellquist, Allas