Finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Men glöm inte din lokala bokhandel!

Den sorglöse hemsamariten 


Det är Stockholm, tidigt åttiotal. Palme har återtagit regeringsmakten, aids är ännu en okänd sjukdom och i kön till Café Opera närs drömmarna om framgång och lycka. Hit kommer den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern med ett enda mål: att slå världen med häpnad.


Men allting går inte så lätt som han trott. För att klara sin försörjning börjar han arbeta som hemsamarit på Reimersholme. Mötet med pensionärerna förändrar hans syn inte bara på livet utan också på döden. Och när hans väg korsas av litteraturstudenten Carina Carlsson ställs frågan på sin spets. Är han beredd att riskera den chans till kändisskap som plötsligt dykt upp?


Det är en rolig, rapp och rörande berättelse om två unga människor under en på ytan oskyldig tid i Sverige, då allting kändes möjligt."Jag gillar Mikael Bergstrands underskruvade humor. Hans kärleksfulla raljerande med oförmögna män och deras tillkortakommanden. Han har en ömhet för kantstötta individer som längtar efter tillhörighet ... Det är tidigt 80-tal och tidsmarkörerna kul och äkta. Jag skrattar och blir djupt berörd om vartannat."

Kerstin Särneö, Tara


”Med små eleganta penseldrag får han språket att flyta, det är lätt att sugas in i berättelsen.”

Cecilia Iseberg, Ystads Allehanda